Соняшникове борошно - високоякісний білковий продукт, що виходить зочищеного насіння соняшника. Перед помолом насіння знежирюють, тому головна перевага борошна – наявність чистого природного білка. Вона багата вітамінами, незамінними амінокислотами і відмінно засвоюється коропом. З цих причин вона вважається цінним інгредієнтом для всіх базових сумішей: Вітаміни: бета-каротин, E, C, група B(В (В1-В5, В6-В9, В12), К, D, . Біологічно значущі елементи: кальцій, калій, залізо, натрій, магній, фосфор, цинк, селен, мідь, марганець. Корисні сполуки: метіонін, фенольні кислоти, флавоноїди, хлорофіл. Клітковина та білок. Незамінні амінокислоти – важлива складова насіння соняшнику. Лізин, що міститься в борошні, є необхідним елементом для збереження імунітету та профілактики герпетичної інфекції. Лізин бере участь у синтезі гормонів та ферментів, а також сприяє засвоєнню кальцію. Для приготування бойлів використовуюсь від 15 - 30% на 1 кг бази.